طريقه عمل الفول النابت في ليالي الشتاء البارد _سخن نار _وبشطه بسم الله الرحمن الرحيم اجمل حاجه اكله سخنه ولذيذه نقاوم بها البرد ونقوي بها جهاز المناعه للجسم لان اكلتنا فيها ليمون وثوم وبصل اخضر_ _ _ الطريقه نصف كيلو فول مجفف بقشره ويكون درجه اولي ابيض / ينقي ويغسل جيدآ /ينقع في الماء مده يومين او اكثر حتي يطلع لها زلومه بيضاء من جنب الفول بعدها يصفي من الماء ويرفع علي النار في قدر ويضاف اليه لتر ونصف ماء وقليل من الملح وبصله كبيره مقطعه وسط وملعقه صغيره كمون مطحون ويترك لمده ساعه علي نار هادئه حتي يستوي وبعدها نحمر ملعقه كبيره ثوم مفروم مع فلفل اخضر في زبده بس يصفر ونضيفه الي الفول وعند التقديم يضاف له عصير ليمون وخبز بلدي محمص ولو حبه يتضيفي له مكعب ماجي عادي وهو علي النار واهم حاجه تكون شروبته كتير ويارب يعجبكم وبالهنا والعافيه |
الأحد، 13 نوفمبر 2011
الفول النابت
الاشتراك في:
تعليقات الرسالة (Atom)
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق
التعليق/