الأحد، 13 نوفمبر 2011

الفول النابت







طريقه عمل الفول النابت في ليالي الشتاء البارد _سخن نار _وبشطه




بسم الله الرحمن الرحيم



اجمل حاجه اكله سخنه ولذيذه

نقاوم بها البرد

ونقوي بها جهاز المناعه

للجسم

لان اكلتنا فيها ليمون وثوم وبصل اخضر_ _ _



الطريقه
نصف كيلو فول مجفف بقشره
ويكون درجه اولي ابيض
/‏ ينقي ويغسل جيدآ
‏/ينقع في الماء مده يومين او اكثر حتي يطلع لها زلومه بيضاء من جنب الفول

بعدها يصفي من الماء ويرفع علي النار في قدر ويضاف اليه
لتر ونصف ماء وقليل من
الملح وبصله كبيره مقطعه وسط وملعقه صغيره كمون مطحون ويترك لمده ساعه علي نار هادئه حتي يستوي
وبعدها نحمر ملعقه كبيره ثوم مفروم مع فلفل اخضر في زبده بس يصفر ونضيفه الي الفول
وعند التقديم يضاف له عصير ليمون وخبز بلدي محمص
ولو حبه يتضيفي له مكعب ماجي عادي وهو علي النار واهم حاجه تكون شروبته كتير
ويارب يعجبكم
وبالهنا والعافيه

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

التعليق/